Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Krištopansa chcú v Nemecku, podľa Chmeliara nie je na predaj


14.01.2011


Odchod Dainisa Krištopansa z Tatrana Prešov najskôr o tri roky.


PREŠOV 14. januára (SITA) - O hádzanára Tatrana Prešov Dainisa Krištopansa je záujem v Nemecku. Výkony 215 cm vysokého Lotyša v drese úradujúceho slovenského šampióna neunikli pozornosti klubov z I. bundesligy, ktorá je považovaná za jednu z najlepších súťaží na svete.

   Interes o ľaváka Krištopansa prejavili podľa informácií v denníku Korzár líder tabuľky HSV Hamburg (účinkuje s Prešovom v rovnakej skupine Ligy majstrov) a aj SC Magdeburg figurujúci na 7. mieste. Dvadsaťročná pravá spojka, ktorá má s Tatranom zmluvu do 30. júna 2014, však podľa majiteľa prešovského klubu Miloslava Chmeliara nie je na predaj.

   Telefonické kontakty s nemeckými záujemcami mal tréner Šarišanov Rastislav Trtík: "Ozval sa mi najprv generálny manažér SC Magdeburg a tlmočil mi oficiálny záujem o Krištopansa i ochotu vykúpiť ho spod platnej profesionálnej zmluvy. Potom prišla ponuka, ktorá aj mňa doslova ohúrila. Osobne mi telefonoval tréner vedúceho tímu bundesligy HSV Hamburg Martin Schwalb, ktorý má v tíme momentálne problémy na pravej spojke. Dainisa by brali hneď, hoci aj na hosťovanie do konca tejto sezóny.
   Fanúšikovia Tatrana sa zatiaľ nemusia báť, že by prišli o oporu družstva. "Pán Chmeliar obe ponuky zmietol zo stola. Len zopakoval to, čo tvrdil už aj iným záujemcom z Nemecka. Krištopans nie je aktuálne jednoducho na predaj. V Prešove je o neho dobre postarané. O prípadnom odchode je možné baviť sa s ním až o tri roky," dodal Trtík.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL