Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

MS: Heister váha nad jedným hráčom proti Poliakom


14.01.2011


Tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie Zoltán Heister by bol radšej spokojnejší po víťazstvách ako prehrách svojho tímu.


GÖTEBORG 14. januára (SITA) - Mimoriadne náročný vstup do svetového šampionátu vo švédskom Göteborgu čaká počas nasledujúcich dvoch dní slovenských hádzanárskych reprezentantov. V hale Scandinavium si v rámci D-skupiny najprv v piatok od 20.15 h zmerajú sily s pravidelnými medailistami z ostatných vrcholných podujatí Poliakmi a v sobotu od 18.15 h na nich čakajú domáci Švédi, ktorí by sa po rokoch stagnácie pred vlastnými fanúšikmi radi vrátili do absolútnej svetovej špičky.

   “Netvrdím, že hrať na úvod proti dvojici najsilnejších súperov v našej skupine je výhoda alebo nevýhoda. Až ďalšie zápasy ukážu, či nám to pomohlo alebo nie. Možno sa nám na úvod podarí prekvapiť a po dobrých výkonoch sa budeme niesť na víťaznej vlne. Môže sa ale stať aj to, že dostaneme na úvod od favoritov ´kabát´ a to rozhodne nebude dobré,” vyjadril sa k téme náročného úvodného dvojsúboja reprezentačný tréner Zoltán Heister a ďalej pokračoval: “Môžeme byť spokojní aj po prehre. To vtedy, keď budem vedieť, že chlapci odviedli sto percent a na súpera aj tak reálne nemali. Radšej by som však bol spokojnejší po víťazstvách ako prehrách. Ja však budem rád vtedy, keď ma tento tím svojimi výsledkami presvedčí o tom, že na tomto šampionáte je oprávnene. Výsledky sa budú odvíjať od samotnej hry, takže počkajme si na ne a potom budeme spoločne hodnotiť.

   Heister sa na piatkovej TB niekoľko hodín pred úvodným hvizdom súboja s Poľskom (rozhodujú Macedónčania Načevski a Nikolovski) vyjadril aj k zdravotnému stavu v tíme a tiež k tomu, či už má jasno o základnej zostave. “Máme nejaké prechladnutie, kašeľ a drobné šrámy. Nič z toho však nie je také závažné, aby to ovplyvnilo účasť niektorého z hráčov v prvom zápase. Čo sa týka základnej zostavy proti Poliakom, mám jasno na 95%. Znamená to, že váham ešte nad jedným postom,” uzavrel Heister.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL