Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

MS: Švédi sú hrateľným súperom, tvrdí Kukučka


14.01.2011


Prognóza Petra Kukučku pred duelmi s Poľskom a Švédskom na MS 2011: “Spokojný budem s jedným bodom. Bolo by veľkohubé tvrdiť niečo iné”


GÖTEBORG 14. januára (SITA) - Medzi pozornými pozorovateľmi úvodného vystúpenia švédskych hádzanárov na svetovom šampionáte v Göteborgu proti Čile (víťazstvo 28:18) bol vo štvrtok večer aj Peter Kukučka. Aj skúsená spojka zo švajčiarskeho Schaffhausenu súhlasí s názorom, že Švédi hnaní dopredu zaplnenou 12-tisícovou halou Scandinavium nepodali zďaleka oslnivý výkon a proti jednému z papierovo najslabších účastníkov majstrovstiev sveta mala ich hra viacero hluchých momentov a bola plná nepresností. “Nerobil by som nejaké predčasné závery. Najmä čo sa týka útoku, určite by som z toho zápasu nevychádzal, hoci videoanalýzu si z neho určite urobíme. Bol to otvárací zápas a domáci v ňom pred plnou halou mali miestami zviazané ruky. To sa ale dalo čakať,” komentoval Peter Kukučka pre agentúru SITA.

   Švédi budú v sobotu od 18.15 h druhým súperom Slovákov na 22. majstrovstvách sveta a hovorí sa, že hrať proti ambicióznemu domácemu tímu je náročné v ktoromkoľvek kolektívnom športe. Aký je pohľad Petra Kukučku na ich súčasnú hernú kvalitu? “Švédi sú veľmi silní v defenzíve, čo je dlhé roky typické pre Škandinávcov - majú najmä dobre zaistený stred. Slabiny majú v priestore 1 - 2, teda medzi krídlom a spojkou. Tam sa musíme tlačiť a snažiť sa robiť veľa vecí. Pravda je aj to, že Švédi prebudovávajú mančaft, a nie sú v topforme. Je to určite hrateľný super,” upozornil Kukučka. Stredná spojka a akýsi mozog slovenského tímu, ktorý má za sebou už dve účasti na vrcholných podujatiach v reprezentačnomn drese, však zároveň už v zárodku krotí prílišný optimizmus pred náročným vstupom do turnaja v Göteborgu. Poliakov a Švédov vo všeobecnosti považuje za veľké tímy a jasných favoritov našich vzájomných zápasov. “Ja osobne budem spokojný, keď budeme mať na konte bod po týchto prvých dvoch zápasoch. Bolo by veľkohubé tvrdiť niečo iné. Čakajú nás veľkí súperi, my môžeme proti nim len získať,” dodal Kukučka.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL