Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

MS: Na úvod tesná prehra SR s Poľskom


15.01.2011


Peter Kukučka (spojka SR, autor 5 gólov): "Škoda, veľká škoda našich žalostných presiloviek a hluchých ôsmich minút v druhom polčase, kde nám Poliaci ušli na päť gólov a tam sa to zlomilo".


  GÖTEBORG 14. januára (SITA) - Hádzanári Slovenska začali svoje účinkovanie na 22. majstrovstvách sveta vo Švédsku prehrou s obhajcami bronzových medailí. Zverenci trénera Zoltána Heistera podľahli v piatkovom večernom súboji D-skupiny v Göteborgu Poliakom 33:35, hoci po prvom polčase viedli ešte 17:15. Vďaka dvojbodovému zisku za jedenáste víťazstvo v doterajších dvadsiatich vzájomných dueloch (bilancia 11 - 2 - 7) sa Poľsko v tabuľke dostalo na 2. miesto o skóre za Švédsko, ktoré si už vo štvrtok v otváracom zápase poradilo s Čile 28:18 (15:8). Zverenci trénera SR Zoltána Heistera figurujú po úvodnom hracom dni v tabuľke na 5. priečke, v sobotu sa od 18.15 h SEČ stretnú s domácimi Švédmi. V druhom piatkovom zápase D-skupiny Kórejčania len remizovali s Argentínčanmi 25:25 (14:11).

   Výsledky - piatok:
   D-skupina (Göteborg):
   Slovensko - Poľsko 33:35 (17:15)
   Zostavy a góly:
   Slovensko: R. Štochl, Paul, Pramuk - Petro 5, Kopčo 1, Mazák, M. Straňovský 9/3, T. Urban, T. Straňovský 1, Antl, D. Valo 6, Kukučka 5, L. Tarhai ml. 3, Nižnan, F. Šulc ml. 3, Tumidalský
   Poľsko: Szmal, Wyszomirski - Jaszka 5, Kuchczyňski 2, Tkaczyk, Tomczak 1/1, Bielecki 6, Siódmiak, B. Jurecki 3, Jurasik 1, M. Jurecki 3, Tluczyňski 7/1, Jurkiewicz 1, M. Lijewki 6, Rosiňski, Zaremba
   Pok. hody: 3/3 - 2/2, vylúčení: 3 - 6, rozhodovali: Načevski a Nikolovski (obaja Maced.), 2486 divákov

   Lepšie vstúpili do zápasu Poliaci, ktorí v 5. min viedli 3:1. Slovákom sa podarilo vyrovnať na 4:4, ale súper troma gólmi v rade získal v 12. min najvýraznejší náskok v I. polčase. V bránke SR sa nedarilo Štochlovi a v 18. min ho vystriedal Pramuk, no napriek tomu sa zverenci trénera Bogdana Wentu nedostali do ešte výraznejšieho vedenia. Hoci slovenskému družstvu nevychádzali presilovky, v 22. min sa dočkalo vyrovnania na 12:12. Poliaci potom išli v 28. min do vedenia 15:13, ale záver prvého dejstva patril Slovákom. Tí vyťažili aj zo zákrokov gólmana Pramuka a šnúrou štyroch gólov otočili vývoj skóre na 17:15.
   Hneď po zmene strán M. Straňovský zvýšil z pokutového hodu na 18:15, no v 35. min svietil na ukazovateli vyrovnaný stav 18:18. Pramuk však pokračoval v úspešných zákrokoch a o minútu bolo 20:18 pre SR. Poliaci stupňovali svoj výkon a v 42. min sa dostali do vedenia 22:21. Hoci vzápätí dvakrát inkasovali, následne prišli ich chvíle. Chyby slovenských hráčov a nepresnú koncovku využili na strelenie šiestich gólov v priebehu siedmich minút, čo znamenalo najvýraznejšie poľské vedenie (28:23). Po oddychovom čase Slováci v záverečnej desaťminútke zabojovali. Necelé dve minúty pred koncom znížil M. Straňovský na 32:33, potom však Bielecki prestrelil Štochla a bolo prakticky rozhodnuté. V zostávajúcom čase padlo po jednom góle na oboch stranách, a tak sa z víťazstva 35:33 tešili Poliaci.
 
   Zoltán Heister (tréner SR): "Žiaľ, tento zápas nevyhrali Poliaci, ale my sme si ho sami prehrali. Rozhodlo päť minút v druhom polčase, keď sme im štyrikrát doslova darovali loptu a urobili nepochopiteľné chyby. Dnešné stretnutie sa mi ťažko hodnotí, ale na druhej strane je na čom stavať."

   Martin Straňovský (krídelník SR, autor 9 gólov): "Všetci naši hráči, ktorí dnes zasiahli do hry, môžu byť spokojní so svojím výkonom a to aj napriek tomu, že sme prehrali tento zápas. Na druhej strane, všetci Poliaci môžu byť šťastní, že získali s nami dva body. Netvrdím, že sme lepší tím ako oni, ale ten bod sme si naozaj zaslúžili. Treba ale priznať, že sme mali hluchú desaťminútovku a to nás stálo bod či dva.”

   Peter Kukučka (spojka SR, autor 6 gólov): “Škoda, veľká škoda našich žalostných presiloviek a hluchých ôsmich minút v druhom polčase, kde nám Poliaci ušli na päť gólov a tam sa to zlomilo. Mohlo sa to úplne inak vyvíjať. Keby sme vydržali s vysokým ´levelom´ našej hry až do konca stretnutia, dovolím si tvrdiť, že by sme ich porazili. Teraz treba tento zápas čo najrýchlejšie hodiť za hlavu a koncentrovať sa na Švédov.”

   Martin Pramuk (brankár SR): "V prvom rade musím povedať, že som vôbec nečakal, že budem chytať, lebo na tento šampionát som prišiel až ako tretí brankár. Hneď pri prvej strele ma lopta trafila a potom sa to už rozbehlo. Snažil som sa chlapcom pomôcť čo najviac a podržať ich. Škoda toho nešťastného úseku v druhom polčase, keď sme stratili koncentráciu a išli sme s plus jeden na mínus štyri. V závere, keď už chytal Rišo Štochl, sme ešte mali šancu, ale Poliakom sa lopta odrazila do krídla a napokon bol z toho dôležitý gól. Škoda, ale treba ísť ďalej a verím, že v sobotu proti Švédom sa zomkneme ešte viac a spravíme bod alebo aj dva."



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL