Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

MS: Valo v tabuľke kanonierov pred Antla


15.01.2011


Martin Straňovský po 1. kole zápasov v skupinách medzi najlepšími strelcami majstrovstiev sveta vo Švédsku.


GÖTEBORG 15. januára (SITA) - Štatistické zaujímavosti zo slovenského tábora hádzanárov po zápase s Poľskom na 22. majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu:

   Valo už najlepším kanonierom histórie

   Daniel Valo prispel šiestimi gólmi k zaujímavému vývoju piatkového duelu s Poľskom a vďaka tomu sa stal najlepším kanonierom slovenskej hádzanárskej histórie. Vyše dvojmetrová spojka nemeckého Wetzlaru sa dostala v historickej tabuľke na prvé miesto pred krídelníka Radoslava Antla. Valo má aktuálne na konte 511 gólov, podľa štatistík o dva viac ako Antl, ktorý proti Poliakom hral málo a neskóroval. Valo potreboval na 511 gólov 127 zápasov v drese so slovenským znakom. Tretie miesto v tabuľke kanonierov v súčasnom kádri Zoltána Heistera patrí Martinovi Straňovskému s 308 presnými zásahmi, ktorý sa dostal pred Petra Kukučku (306). Toto poradie sa však môže zmeniť už o pár hodín, keďže Slováci v sobotu od 18.15 h nastúpia na svetovom šampionáte proti Švédom.

   Martin Straňovský číslom jeden medzi strelcami
   Po skončení prvého kola zápasov v skupinách na MS v hádzanej vo Švédsku sa piati hráči dostali na hranicu deviatich gólov a medzi týmito ostrostrelcami figuruje aj Slovák Martin Straňovský. Šikovné krídlo Ademaru Leon nebolo v zápase proti Poľsku ďaleko od dvojciferného gólového zásahu. Straňovský podľa oficiálnych štatistík skóroval deväťkrát z dvanástich pokusov (úspešnosť 75%), premenil všetky tri sedmičky a pridal aj jednu gólovú asistenciu. Mladší z bratov Straňovských strávil v piatok na palubovke haly Scandinavium úctyhodných 55:45 min, z hráčov v poli najviac spomedzi všetkých aktérov súboja Slovensko - Poľsko.

   Slováci vo svojej premiére vysoko efektívni

   Hádzanári Slovenska strelili v súboji s Poľskom 33 gólov a potrebovali na to 47 pokusov. Znamená to vysokú efektívnosť streľby 70%. Lepší percentuálny výsledok vo svojom otváracom súboji na MS 2011 dosiahli iba Dáni - 87%. Tí však proti slabučkej Austrálii nemali problém a zvíťazili rozdielom viacerých tried 47:12. Rovnakú úspešnosť streľby ako Slováci mali aj Nemci, ktorí zdolali nebezpečných Egypťanov 30:25.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL