Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

MS: Heisterovo najväčšie sklamanie pri reprezentácii


17.01.2011


Zoltán Heister (tréner hádzanárov SR): "Niektorí hráči, akoby nepostrehli, že sú na majstrovstvách sveta. Zrejme nepobadali rozdiel v tom, že jedna vec je dostať sa na šampionát a druhá tam hrať a odovzdať zo seba všetko"


GÖTEBORG 17. januára (SITA) - Najhorší možný scenár sa naplnil. Slovenskí hádzanári na majstrovstvách sveta v Göteborgu stratili reálnu šancu na postup zo základnej skupiny už po treťom stretnutí. Po prehrách s Poľskom (33:35) a Švédskom (22:38) podľahli aj Argentíne (18:23) a na bodovom konte im stále svieti veľká nula. Niekde v diaľke ešte bliká svetielko nádeje, ale v postup už pred zostávajúcimi dvoma súbojmi s Čile a Kórejskou republikou už neveria nielen hráči, ale ani tréner. “Jedna vec je, čo chcem ja, a druhá, čo hráči. V tejto chvíli vám neviem zaručiť, či zvíťazíme v utorok nad Čile. Je to 50 na 50. Za normálnych okolností by sme tento zápas mali jasne vyhrať,” povedal totálne sklamaný tréner Zoltán Heister. Pri hodnotení zápasu s Argentínou použil najčastejšie slovíčko “sklamanie” a hneď na druhom mieste “neviem”.



   “Začali sme veľmi dobre v obrane aj útoku, držal nás brankár. Keby som však vedel, čo sa stalo za stavu 5:1, povedal by som vám to. Zrazu prišli tie isté elementárne chyby ako v predchádzajúcich zápasoch, straty lôpt, nepripravená streľba, nekoncentrácia v obrane, zlou hrou sme sami nahusťovali súperovu obranu a to bola voda na mlyn rýchlemu súperovi. Neviem si vysvetliť, ako hráme tieto druhé polčasy, ktoré sme kedysi zvládali veľmi dobre. Toto je pre mňa najväčšie sklamanie za štyri roky, čo som pri reprezentačnom kormidle,“ komentoval tréner slovenského tímu. Heister hodinu po zápase celkom dobre nedokázal pochopiť skutočnosť, ako sa mužstvo, ktorému bezvýhradne veril a v minulosti s ním už dosiahol niekoľko pozoruhodných výsledkov, mohlo v priebehu niekoľkých dní zmeniť na nepoznanie. "Niečo sme spolu vybudovali, a teraz to všetko padlo. Ešte pred majstrovstvami som zdôrazňoval, že toto mužstvo je určite skúsenejšie a vyzretejšie ako to spred dvoch rokov 
zo Záhrebu. Teraz akoby nič z toho neplatilo. Niektorí hráči, akoby nepostrehli, že sú na majstrovstvách sveta. Zrejme nepobadali rozdiel v tom, že jedna vec je dostať sa na šampionát a druhá tam hrať a odovzdať zo seba všetko. Naši hráči počas roka podávali výborné taktické výkony, ale zrazu prišli majstrovstvá sveta, s nimi spojené iné tlaky a nedokázali sa s tým vyrovnať,“ povedal Heister, ale konkrétne mená hráčov, ktorí ho najviac sklamali, neprezradil. "Nechám si to zatiaľ pre seba."
 
   Na konkrétnu otázku, či sa mu za takýchto okolností chce pokračovať ďalej pri reprezentačnom tíme, Heister s vážnou tvárou odpovedal: "Je to otázka nielen pre mňa, ale aj vedenie hádzanárskeho zväzu. Faktom však je, že hráči ma teraz sklamali, ale je to aj moja pečať. Ja som ich vychovával, nominoval na šampionát a chcel s nimi dosiahnuť úspech. Čakal som oveľa viac, ale toto je realita,“ dodal Heister.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL