Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

MS: Tréner Heister: “Sabotáž? Neverím tomu!”


18.01.2011


Zoltán Heister (tréner hádzanárov SR): "Sme úplne mimo reálneho diania na svetovom šampionáte"


GÖTEBORG 18. januára (SITA - od vyslaného redaktora Daniela Šargu) - Bojom samých so sebou nazval reprezentačný tréner slovenských hádzanárov Zoltán Heister utorkový súboj svojich zverencov na svetovom šampionáte proti Čile. Výsledný remízový stav 29:29 je jednoznačne slovenskou prehrou ak si uvedomíme, že Slováci prišli do Göteborgu obhajovať 10. pozíciu spred dvoch rokov a navyše skúsiť zabojovať o olympiádu a na druhej strane Čiľania sa prvýkrát nadýchať atmosféry svetového šampionátu.



   “Naši hráči boli takí kŕčovití v zakončovaní, že to bolo na pohľad strašné. Šance, ktoré bežne dávame, sme teraz neboli schopní premeniť. Platí to aj o sedemmetrových hodoch. K tomu si treba prirátať zbrklosť v rozohrávke, technické chyby. Je to nepochopiteľné, ale v tomto momente je to naša realita. Sme úplne mimo reálneho diania na tomto šampionáte. A či sa budeme schopní ešte vrátiť naspäť do behu týchto majstrovstiev, je v tejto chvíli otázne. Treba sa rozhodne o to pokúsiť, ale zo dňa na deň to asi nepôjde,” komentoval Zoltán Heister.

   Slovenská hra ani proti málo skúsenému juhoamerickému tímu nemala poriadnu koncepciu. V hre dopredu chýbali myšlienky, a keď sa aj vytvorili šance, trestuhodne sa zahadzovali, v rozohrávke či obrane sa kopili chyby a brankár Richard Štochl niekedy nevedel, kam skôr skočiť. S výnimkou úvodných piatich minút boli Čiľania neustále vo vedení a záverečné vyrovnanie z ruky Františka Šulca bolo aj dielom šťastia. Zabezpečilo síce Slovákom ešte superteoretickú šancu na postup, ale to by museli v záverečnom svojom vystúpení v D-skupine zdolať Kórejskú republiku dvojciferným rozdielom v kombinácii s víťazstvom Čiľanov nad Argentínou. A doterajšia realita túto možnosť prakticky úplne vylučuje. 

   “Nejde nám to. Hráči potrebujú nejaký oporný bod, možno si oddýchnuť, možno úplne vypnúť. Je to kruté, čo sa okolo nás deje, ale vyhovárať sa nedá na nič. Mančaft je taký, aký je, skúsený, ale bohužiaľ, niekedy sú v športe aj také momenty,” hľadal ospravedlňujúce argumenty Zoltán Heister. Na priamu otázku, či súčasné výsledky jeho zverencov v Göteborgu nemôžu byť dielom sabotáže voči trénerovi, Heister odpovedal: “Necítim to tak a nemyslím si to. Neviem si predstaviť, že by sa nejaký profesionál k svojej robote postavil takto. Možno na nejakom turnaji či medzištátnom zápase, ale nie na majstrovstvách sveta, Jednoducho neverím tomu, aby to hráči robili naschvál na tomto fóre. Musíte sa však spýtať ich…,” zakončil Heister.

   V stredu majú slovenskí hádzanári na svetovom šampionáte druhýkrát voľno. Vo štvrtok od 16.15 h potom na nich čaká posledné vystúpenie v základnej D-skupine v Göteborgu proti Kórejskej republike.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL