Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

MS: Všetko negatívne nech je mementom, tvrdí tréner Heister


24.01.2011


Brankár Richard Štochl po 17. mieste Slovenska na MS 2011: "Všetko zlé je na niečo dobré. Treba si z toho všetkého vziať ponaučenie. Tie chyby sa už nesmú opakovať"


BRATISLAVA 24. januára (SITA) - Slovenskí hádzanári ukončili svoje nevydarené vystúpenie na svetovom šampionáte vo Švédsku dvoma víťazstvami a napokon obsadili 17. miesto. Splnili si tak aspoň cieľ útechy, s ktorým opúšťali "čierny" Göteborg a cestovali do Kristianstadu, dejiska skupiny o 17. - 20. miesto. Tam najprv zdolali Rumunov 38:33 a potom aj Rakúšanov 39:35. Ide však o súperov, s ktorými sa za normálnych okolností na šampionáte stretnúť nemali, keďže výkonnostne mali byť podľa papierových predpokladov v inej hernej kategórii.



   Slováci po málo pochopiteľnom zlyhaní v základnej D-skupine (4 prehry, 1 remíza s outsiderom z Čile) sa v závere svojho vystúpenia vo Švédsku zmobilizovali a aspoň čiastočne dokázali sklamaným fanúšikom, že hádzanú hrať nezabudli. Tréner Zoltán Heister po súboji s Rakúskom pripomenul, že posledné dva víťazné zápasy by mali byť aspoň trochu pozitívnym signálom do ďalších stretnutí. "Dúfam, že tieto víťazné súboje hráčov nabudia k lepším výkonom do budúcnosti. Treba si zobrať pozitívne veci z tohto šampionát a všetko negatívne nech je mementom, aby sme už viac takto viac nerozmýšľali a nekonali," povedal Heister. 

   "Posledné dva zápasy vyzerali z môjho pohľadu dosť zvláštne, ale aspoň sme dokázali vyhrať a obsadiť konečné 17. miesto. Naša hra sa síce rapídne nezlepšila, no aspoň výsledok sa dostavil," pridal svoj názor po skončení šampionátových bojov brankár Richard Štochl. Skúsený už 35-ročný gólman, ktorý je dlhé roky oporou reprezentácie, si účinkovanie Slovákov na severe Európy predstavoval úplne inak. "Často som sa hneval na chlapcov, lebo najprv si niečo povieme a potom urobíme tie isté chyby, ktoré tam boli predtým...Keď zle bránime, aj mne ako brankárovi sa horšie dostáva do zápasu a nemôžem pomôcť mužstvu tak, ako by som chcel. Určite na tento šampionát nebudem v dobrom spomínať. Ako sa však hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, a treba si z toho všetkého vziať ponaučenie. Tie chyby sa už nesmú opakovať," podotkol Štochl.

   Výsledkový prepad o sedem miest, ale najmä herné zlyhanie v porovnaní s predchádzajúcim svetovým šampionátom nečakane prekvapili nielen fanúšikov, ale aj hádzanárskych odborníkov. A to pred dvoma rokmi v Chorvátsku Slováci medzi svetovou elitou debutovali, zatiaľ čo teraz sa chceli posunúť bližšie k svetovej špičke. "Prvá časť šampionátu sa nám nevydarila, tak som rád, že nám vyšla aspoň tá druhá. Hoci je z toho len z môjho pohľadu nešťastné 17. miesto. Neviem, kde hľadať príčiny zaváhania v základnej skupinovej fáze. Aj taký býva šport," poznamenal pivot Michal Kopčo po poslednom súboji s Rakúšanmi.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL