Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Slovensko v boji o MS žien 2014 s dvomi súpermi


01.02.2011


Okrem Slovenska sa o organizáciu ME 2014 v hádzanej žien uchádzajú Turecko a spoločne Maďarsko s Chorvátskom.


BRATISLAVA 1. februára (SITA) - Slovensko bude mať v boji o usporiadanie majstrovstiev Európy v hádzanej žien v roku 2014, ktoré by sa mali uskutočniť v termíne 9. - 21. decembra, napokon len dvoch súperov.

   Vlani v októbri písomne prejavilo záujem o organizáciu šampionátu až šesť členských krajín Európskej hádzanárskej federácie (EHF), ale do konečného termínu predloženia kandidatúr, ktorý uplynul minulý piatok, dostala EHF prihlášky len od troch uchádzačov. Okrem Slovenska pretrval interes o ME v Turecku a Chorvátsku s Maďarskom, ktoré kandidujú spoločne. Naopak, severské krajiny Island a Švédsko ustúpili od snahy usporiadať kontinentálny šampionát žien.

   "Myslím si, že toto nemá väčší význam v súvislosti s našimi vyhliadkami na úspech, pretože hlavným favoritom sú Maďarsko s Chorvátskom. To, že sa Island a Švédsko nezapoja do kandidátskeho súboja, bude mať len minimálny vplyv na výsledky voľby dejiska. Šance Islandu neboli veľké vzhľadom na vysoké dopravné náklady. Vo Švédsku zasa boli teraz MS mužov a v roku 2006 mali aj ME žien. Záujmom EHF je posunúť vrcholné podujatia aj do iných regiónov," uviedol pre SITA prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Ako je známe, na Slovensku by sa mal európsky šampionát uskutočniť v štyroch mestách - v Bratislave, Košiciach, Prešove a Žiline.

   EHF teraz začne analyzovať ponuky. Detailnejšie preskúma jednotlivé projekty a v pláne sú aj inšpekčné návštevy najmä menej známych dejísk. "My zatiaľ nemáme avízo o návšteve predstaviteľov EHF," dodal Holeša. Po komplexnom vyhodnotení kandidatúr rozhodne exekutíva Európskej hádzanárskej federácie o usporiadateľovi šampionátu na svojom zasadnutí 8. - 9. apríla 2011 vo Viedni. 

   Organizátor ME žien v roku 2014 mal byť pôvodne známy už na vlaňajšom septembrovom kongrese EHF v dánskej Kodani, ale dvaja uchádzači Slovinsko a Turecko stiahli svoje prihlášky. EHF preto musela vypísať nové výberové konanie. 
   
Zostávajúci termínový plán výberu dejiska ME hádzanárok v roku 2014:

február 2011: návštevy potenciálnych dejísk 
február/marec 2011: vyhodnotenie kandidatúr
8./9. apríla 2011: určenie dejiska šampionátu exekutívou EHF



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL