Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Prešov sa stal víťazom pohára


13.02.2011


Finále Slovenského pohára hádzanárov: Tatran Prešov - MŠK Hlohovec 30:23 (13:8) - Prešov sa stal víťazom SP mužov 2010/2011


HLOHOVEC 13. februára (SITA) - Hádzanári Tatrana Prešov obhájili vlaňajšie prvenstvo v Slovenskom pohári mužov. V nedeľňajšom finále 33. ročníka domácej pohárovej súťaže zdolali v hlohoveckej hale na Zábraní tamojší MŠK 30:23 (13:8) a potvrdili úlohu jednoznačného favorita. Prešovčania vyhrali SP celkovo pätnástykrát a v ére samostatnosti ôsmy raz, z toho piatykrát za sebou. Zverenci trénera Rastislava Trtíka si ako víťazi SP 2010/2011 vybojovali právo účasti v ďalšej edícii Pohára víťazov pohárov.

finále (hralo sa na 1 zápas):


Tatran Prešov - MŠK Hlohovec 30:23 (13:8) - Prešov sa stal víťazom SP mužov 2010/2011

Zostavy a góly: 

Prešov: Krupa, Popčák - Marušák, Michal Urban 3, D. Krok, Krištopans 3, Babjak 5, Radčenko 3, Tumidalský 1, Mikéci 2, Menkovič 2, Pekár 1, Antl 7/1, Dudáš 3

Hlohovec: Olejár, Kašťák - Bočkay 1, Trandžík 3, Salvata 2, Štefanisko 1, Miženko 1, Kasagranda 3, Čermák, Vlčko, Peťko 3, Strapko 1, S. Mažár 4/1, F. Zaťko 4 

Pok. hody: 1/1 - 2/1, vylúčení: 4 - 7, rozhodovali: Baďura a Ondogrecula, 500 divákov


   Prešovčania ani raz nepustili svojho súpera do vedenia. Naopak, oni strelili hneď v úvode finále prvé dva góly a prevzali taktovku do svojich rúk. Potom zvýšili vedenie na 7:3, ale Hlohovčania nechceli boj o svoju prvú pohárovú trofej zabaliť už na začiatku. Postupne ukrajovali z náskoku Tatrana a v 18. min znížili na 7:8. Vyrovnať sa im však nepodarilo. Hráči Prešova v záverečných desiatich minútach I. polčasu zlepšili obranu a chyby súpera v útoku využívali na zvyšovanie svojho náskoku. Na polčasovú prestávku odchádzali za priaznivého stavu 13:8. 

   Po zmene strán bolo finále už jednoznačnou záležitosťou Šarišanov, ktorí po štvrťhodine hry v druhom dejstve vyhrávali už 24:13. Hlohovčanom sa v týchto fázach vôbec nedarila hra v ofenzíve, kde robili veľa chýb a prešovským hráčom umožňovali prechádzať do rýchlych kontier. Hráči Tatrana sa potom akoby uspokojili s vysokým vedením. Sedem minút nedokázali prekonať Kašťáka, ktorý v bránke MŠK vystriedal skúseného Olejára. Hlohovec päťgólovu šnúrou znížil v 51. min na 18:24. Po oddychovom čase Prešova sa jeho náskok ešte zmenšil, keď Miženko upravil v 55. min na 21:25. Zverenci trénera Trtíka však v závere drámu nepripustili a napokon zvíťazili s prehľadom 30:23.


Povedali po zápase:

Miroslav Šosták (manažér Tatrana Prešov): "Po splnení nášho predsezónneho cieľa sme spokojní. Našu radosť z triumfu v Slovenskom pohári zatieňujú zranenia dvoch hráčov - pivota Tomáša Mažára a brankára Jakuba Krupu. Potvrdzovať úlohu favorita v každom zápase nie je jednoduché, to platilo aj na tomto turnaji. Vo finále sme síce vyhrávali už o 11 gólov, ale potom sa zranil Krupa. Súperovi sa vzápätí podarilo šnúrou piatich - šiestich gólov dotiahnuť. Napriek tomu sme nemali obavy o náš triumf. Pevne sme verili, že s našimi skúsenýmii hráčmi finále dotiahneme do úspešného konca."


Peter Dudáš (pivot Tatrana Prešov): "Obhajoba nie je nikdy jednoduchá, navyše teraz sme nemali výhodu domáceho prostredia ako po minulé roky. Víťazstvom sme splnili cieľ a to je dôležité. V druhom polčase finále sme si sami skomplikovali situáciu. Mali sme nejakých vylúčených hráčov, nevedeli sme sa presadiť v útoku, kde sme pozahadzovali veľa šancí. Hlohovčania sa dostali do laufu, sťahovali náš náskok, ale my sme to ustáli. Upokojili sa a pred záverom sa zmobilizovali. Ja som si po dlhom čase vzhľadom na zranenie Tomáša Mažára zahral aj v útoku. Hoci to ešte nebolo úplne ideálne, som rád, že som dostal túto možnosť.




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL