Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Prešov zaplatil zisk SP dvomi zranenými


14.02.2011


Hádzanári Tatrana Prešov sa z úspešného turnaja o Slovenský pohár v Hlohovci vrátili s cennou trofejou, ale aj dvoma zranenými oporami


HLOHOVEC/PREŠOV 14. februára (SITA) - Hádzanárov Tatrana Prešov potešila obhajoba víťazstva v Slovenskom pohári, ale ich radosť kalia zranenia dvoch kľúčových hráčov. Na víkendovom záverečnom turnaji v Hlohovci si pivot Tomáš Mažár a brankár Jakub Krupa zhodne poranili malíčky na ľavej ruke a pravdepodobne budú úradujúcemu majstrovi nejaký čas chýbať.

   Mažár sa zranil v sobotňajšom semifinále proti Považskej Bystrici (30:25) a v nedeľňajšom finále proti Hlohovcu (30:23) už ani nenastúpil. "Má vykĺbený malíček a odhadovaná pauza je dva až tri týždne. Samozrejme, závisieť to bude od jeho zdravotného stavu. Proces hojenia je u každého človenka individuálny," informoval agentúru SITA manažér Tatrana Miroslav Šosták.

   V tejto chvíli je ešte nejasná situácia ohľadom závažnosti zranenia českého gólmana Krupu. "Nedeľňajší röntgen v trnavskej nemocnici ukázal naštiepenú kosť a podozrenie na poškodenie šľachy, čo by bol ešte ten lepší prípad. V pondelok mal ísť na magnetickú rezonanciu, ale pre opuchnutú ruku ju neabsolvoval. Až keď mu to odpuchne, bude môcť podstúpiť toto vyšetrenie, ktoré určí rozsah poškodenia," priblížil Šosták aktuálny stav v súvislosti s prešovskou brankárskou jednotkou.

   Hádzanári Tatran Prešov majú tento týždeň v pláne tri stretnutia v rôznych súťažiach. V utorok sa predstavia v Csurgó v rámci maďarskej ligy, potom vo štvrtok zavítajú do Topoľčian na zápas slovenskej extraligy a v sobotu nastúpia na palubovke maďarského šampióna MKB Veszprém v súboji B-skupiny Ligy majstrov. "Momentálne to vyzerá tak, že v tohtotýždňových zápasoch sa s veľkou pravdepodobnosťou budeme musieť zaobísť bez Tomáša Mažára. V prípade Jakuba Krupu si na definitívu ešte musíme počkať," dodal manažér Šarišanov.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL