Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Šlágre v Trenčíne i Zlíne


17.02.2011


Ani devätnáste kolo spoločnej slovensko-českej súťaže sa neuskutoční v kompletnom zložení. Kvôli chrípke tentoraz požiadal o zmenu termínu nováčik z Bánoviec nad Bebravou, a tak sa zápas vo Veselí nad Moravou v sobotu neuskutoční.


V akcii však bude ďalších päť slovenských klubov a my sa pozrieme na to, čo a kde na koho čaká. Devätnáste kolo WHIL spárilo dokopy iba jednu slovenskú dvojicu. Trenčín a Partizánske bojujú nielen o  šancu zabojovať ešte o postup do play-off, ale hlavne o záchranu. Trenčianky majú náskok štyroch bodov a pokiaľ v sobotu uspejú, výrazne si posilnia nádej na zachovanie interligovej príslušnosti aj v nasledujúcom ročníku. Prvý vzájomný zápas v Partizánskom zvládli lepšie hráčky hosťujúceho celku, vyhrali 30:25, a tak aj preto sú v sobotu favoritom.

Úradujúci majster ŠKP Bratislava sa predstaví na pôde jediného zástupcu WHIL v európskych pohároch. Písek si pred týždňom cez Abu Baku vybojoval postup do osemfinále Challenge cupu, kde sa stretne so šiestym tímom najvyššej holandskej súťaže AB Oosterbeek. Keďže Písek má aj kvôli pohárovým povinnostiam poriadne nahustený program, krivkajúci ŠKP by to mohol využiť. V prvom vzájomnom zápase bratislavský celok vyhral doma 35:24, ale odvtedy sa sila kádrov poriadne zmenila.

V sobotu prvýkrát v histórii do Šale zavíta moravský nováčik WHIL Sokol Poruba. Duslo je v tabuľke tretie a proti súperovi z opačného pólu tabuľky, ktorého v uplynulých dvoch kolách kvárila chrípka, si nesmie dovoliť žiadne zaváhanie. Zverenky trénera Michala Lukačína sa síce v prvom vzájomnom zápase v Porube poriadne pasovali o body (vyhrali 35:33), ale domáce prostredie ako aj sila ich kádra hovorí jasne v ich prospech.

Šláger kola je na programe v Zlíne, kde v tabuľke štvrtí domáci hostia druhé Michalovce. Pre Iuventu to bude už dvanásty zápas (z celkovo devätnástich) v tejto sezóne vonku, ale práve Zlínu majú čo oplácať. V domácom súboji šiesteho kola totiž práve moravský celok ako doposiaľ jediný dokázal vyhrať v michalovskej Chemkostav aréne (24:26). Iuventa pred týždňom v Olomouci pretrhla sériu deviatich víťazstiev vo WHIL a Slovenskom pohári, a tak práve body zo Zlína by jej mohli napraviť chuť.

Program 19. kola WHIL
Sobota 19. februára 2010: Písek - ŠKP Bratislava (15.00), Trenčín - Partizánske (15.30), Most - J. Hradec (17.00), Šaľa - Poruba (18.00).
Nedeľa 20. februára 2010: Zlín - Michalovce (17.00), Slavia Praha - Olomouc (18.00). Zápas Veselí nad Moravou - Bánovce nad Bebravou je odložený pre chrípku v družstve hostí.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL