Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Szücs po sezóne končí v TV Grosswallstadt


22.02.2011


Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. nebude pokračovať v kariére v TV Grosswallstadt


GROSSWALLSTADT 21. februára (SITA) - Slovenský hádzanársky Csaba Szücs ml. (nar. 28. 7. 1987) si bude musieť nájsť nový angažmán. Nemecký prvoligový tím TV Grosswallstadt v pondelok oznámil mená trojice hráčov, s ktorými nepredĺži spoluprácu. Klub opustia Andi Kunz, Steffen Weinhold a 23-ročný Szücs, ktorým po sezóne vyprší platnosť súčasných kontraktov.

   "Škoda, že z ekonomických dôvodov nemôžeme s nimi predĺžiť zmluvy. Je to však nutný krok pre stabilizáciu bundesligovej hádzanej v Grosswallstadte. Z tohto dôvodu dostanú šancu rozvíjať svoj schopnosti v najkvalitnejšej súťaži na svete mladí talentovaní hráči," vysvetlil zámery vedenia manažér TV Uli Wolf. Zverenci slovenského trénera Petra Dávida momentálne figurujú v tabuľke I. bundesligy na 10. priečke. Od nasledujúceho ročníka bude ich novou brankárskou jednotkou Čech Martin Galia.

   Csaba Szücs ml. prestúpil v lete 2009 z HSG Nordhorn do TV Grosswallstadt, s ktorým sa dohodol na dvojročnom kontrakte. Vyše dvojmetrová spojka patrí k stabilným členom kádra reprezentácie SR, s ktorou si na MS 2009 vybojoval 10. miesto. Na tohtoročnom svetovom šampionáte vo Švédsku neštartoval, z nominácie ho vyradilo zranenie brušného svalu. Syn bývalého vynikajúceho československého reprezentanta rovnakého mena je odchovancom košickej hádzanej, v rokoch 2002 - 2008 pôsobil v HC Erlangen, potom jednu sezónu hral v HSG Nordhorn.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL