Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Reprezentácie so zahraničnými pozvánkami


22.02.2011


Slovenská hádzanárska reprezentácia mužov v januári 2012 zrejme na dvoch turnajoch, ženy SR v apríli do Srbska a v septembri na Slovakia Cupe


BRATISLAVA 22. februára (SITA) - Pre slovenské hádzanárske reprezentácie mužov a žien sú konfrontácie s národnými tímami iných krajín vždy vítané. Generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides v tejto súvislosti na utorkovej tlačovej besede informoval, že zverenci trénera Zoltána Heistera dostali pozvánku na medzinárodný turnaj mužov v Chorvátsku, na ktorom by mali štartovať okrem domácich napríklad aj Dáni a Nóri.

   "Na pozvánku sme promptne zareagovali. Bola by pre nás česť zahrať si na tomto podujatí a zmerať si sily s kvalitnými tímami. Navyše by sa hralo v Osijeku, odkiaľ máme dobré spomienky z MS 2009 a svojich fanúšikov z neďalekého Osipovca. Teraz čakáme na odpoveď od organizátorov," poznamenal M. Simonides.

   Termín turnaja v Chorvátsku je stanovený na 7. - 9. januára 2012. Slováci každoročne štartujú aj na turnaji štyroch krajín (SR, ČR, Maďarsko, Poľsko) známom pod názvom Vianočný, resp. Novoročný pohár. Tentoraz by mali byť dokonca jeho usporiadateľom. "Presný termín dohodneme so zástupcami ostatných účastníkov na finálovom víkende Ligy majstrov mužov, zrejme sa však bude hrať začiatkom januára," dodal Simonides.

   SZH urobí všetko pre to, aby neprišlo k termínovej kolízii s podujatím v Chorvátsku. Česi zvykli v ostatnom čase vytvoriť v takomto prípade dva národné výbery. "Neprikláňam sa k takémuto riešeniu. Prišlo by k dehonestácii jedného z turnajov a to nie je dobré. Verím, že sa budeme môcť predstaviť na oboch podujatiach," uviedol na túto tému kouč Z. Heister.

   Reprezentácia hádzanárok sa v aprílovom asociačnom termíne môže tešiť na dvojzápas so Srbskom. "Máme potvrdené dve medzištátne priateľské stretnutia. Pôvodne sme chceli hrať doma, ale Srbi nás požiadali, aby sa hralo u nich. Vyšli sme im v ústrety a oni nám prisľúbili, že dejiská zápasov budú na severe tejto balkánskej krajiny, aby sme nemuseli ďaleko cestovať. Myslím si, že pre ženský národný tím je Srbsko atraktívny súper a dva duely s náročným súperom budú pre zverenky trénera Štefana Katušáka prínosom," informoval generálny sekretár zväzu M. Simonides.

   Pozitívnou správou je, že v plánoch SZH figuruje v roku 2011 aj tradičný turnaj žien Slovakia Cup, ktorý by sa mal uskutočniť v septembrovom asociačnom termíne.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL