Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Prešov ide na rokovanie o SEL


23.02.2011


V Belehrade sa uskutoční stretnutie zástupcov klubov, ktoré by mali účinkovať v novej súťaži hádzanárov


PREŠOV 23. februára (SITA) - Zdá sa, že zámer vytvoriť Stredoeurópsku ligu hádzanárov (zatiaľ je to len pracovný názov) už nie je len v teoretickej rovine, ale naberá čoraz reálnejšie kontúry. V plánoch tejto súťaže figuruje aj úradujúci šampión SR Tatran Prešov, ktorý v tejto sezóne účinkuje v slovenskej extralige, maďarskej lige a hrá aj európsku Ligu majstrov.

   "V piatok 25. februára sa v belehradskom hoteli Srbija uskutoční stretnutie zástupcov klubov, ktoré by mali účinkovať v novej regionálnej lige. S potešením môžem oznámiť, že aj náš klub dostal pozvánku na toto stretnutie. Konkrétnejšie budeme vedieť informovať po rokovaní," uviedol prešovský manažér Miroslav Šosták, ktorý bude Tatran v srbskej metropole zastupovať.

   Vo vznikajúcej súťaži by od budúcej sezóny mali podľa informácií v denníku Korzár údajne štartovať najlepšie kluby z Chorvátska, Srbska, Bosny a Hercergoviny, Čiernej Hory, Slovinska, Macedónska, Maďarska, Poľska i Švajčiarska. Malo by ísť o 14 až 16 tímov, ponuke účinkovať v tejto spoločnosti by sa nebránili ani Prešovčania.

   "Vedel by som si to predstaviť. Pochopiteľne, niekde by sme museli ubrať, teda si to inak zorganizovať, pretože aktuálne hráme štyri seniorské súťaže - slovenskú extraligu a I. ligu, maďarskú Budapest Bank Ligu a európsku Ligu majstrov," vyjadril nedávno svoj názor majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL