Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Hala na Jégého už bez výnimky


23.02.2011


Bratislavská športová hala na Jégého zrejme príde o zápasy najvyšších hádzanárskych súťaží mužov a žien


BRATISLAVA 23. februára (SITA) - Bratislavu zastupujú v najvyšších domácich hádzanárskych súťažiach tímy mužov a žien ŠKP. Ich domovským "stánkom" je športová hala na Jégého. Hoci v kuloároch sa už dlhšie hovorí o jej zbúraní, bez ohľadu na jej ďalší osud sa v súčasnej podobe tejto haly hrajú zápasy extraligy mužov a WHIL žien naposledy v sezóne 2010/2011. "ŠKP už nedostane ďalšiu výnimku. Hala nespĺňa požiadavky, preto si bratislavský klub od nasledujúcej sezóny bude musieť nájsť nové dejisko stretnutí," poznamenal prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša.

   "Vieme o tom. Pred nejakým časom nám to oznámili zo zväzu. Ak nesplníme určité podmienky, aby hala vyhovovala požadovaným štandardom, od nového súťažného ročníka v nej nebudeme môcť hrávať majstrovské zápasy. Najväčšie nedostatky sa týkali nevyhovujúcich šatní, sociálnych zariadení a ďalších základných vecí," uviedla pre agentúru SITA manažérka žien ŠKP, trojnásobných šampiónok SR, Renata Marcinová.

   Vedenie bratislavského klubu čaká náročná úloha - nájsť v metropole SR vyhovujúcu halu. Teoreticky by do úvahy mohla prísť aj možnosť hrávať stretnutia v inom meste. "V Bratislave je situácia ohľadom hál pre kolektívne športy katastrofálna, pretože na veľký počet družstiev je nedostatočný počet športovísk. Vieme, že na Pasienkoch majú voľno len v predpoludňajších hodinách, haly v Dome športu i Mladosť sú obsadené. Nájsť si nové pôsobisko bude problematické. Musíme prejsť všetky možnosti, dobre to zvážiť a potom sa rozhodnúť. Najlepšie by bolo, keby sa našli financie na obnovu haly na Jégého a bol by prísľub, že hala tam ešte nejaký čas zostane," dodala Marcinová.

   Správcom haly na Jégého je dlhoročný funkcionár SZH Anton Gregor, ktorý poskytol agentúre SITA ďalšie informácie a ozrejmil ďalšie súvislosti ohľadom tohto problému. "Ja mám halu, ktorá patrí niekomu inému, len v prenájme. Hracia komisia, ktorá udelila výnimku len do konca tejto sezóny, vytkla v súvislosti s halou zlú hraciu plochu, nevhodné toalety, šatne a v zimnom období aj chlad. Mám vypracovaný projekt, ako by sa dali podmienky v hale vylepšiť. Išlo by o investíciu približne 30 - 35 000 eur. Od majiteľa haly si však nemôžem tieto peniaze pýtať. Po kúpe haly ju chcel zbúrať a postaviť tam niečo iné, ale nepodarilo sa mu získať stavebné povolenie," vysvetlil A. Gregor, podľa ktorého všetko závisí od postoja majiteľa haly: "Musím zistiť, aké sú jeho ďalšie plány. Či by halu napríklad nepredal a ak áno, za akú sumu. Ja by som bol ochotný investovať spomenutú čiastku na nevyhnutnú rekonštrukciu, ale len za predpokladu záruky, že aspoň päť najbližších rokov bude hala slúžiť naďalej športu. Potrebujem preto vedieť, či by ju bol ochotný prenajať na dlhšie obdobie ako len na jednu sezónu, čo platilo doteraz."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL