Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Návrat Kuťku a Beňuškovej do Bratislavy


25.02.2011


Spoločná slovensko-česká súťaž hádzanárok pokračuje v závere týždňa ďalšími stretnutiami, ktoré v sebe skrývajú viacero zaujímavých nábojov.


Záver tohto týždňa prináša hneď trojdňovú ponuku stretnutí až dvoch kôl, v rámci ktorých sa uskutoční až osem duelov. V nich budú v akcii už aj všetky slovenské tímy, Iuventa Michalovce dokonca až dvakrát.

Udalosťou kola je návrat trénera Tomáša Kuťku a spojky Petry Beňuškovej do Bratislavy, pravda, už vo farbách českého nováčika z Mostu. Tomu síce patrí v tabuľke až dvanásta priečka, ale práve pod vedením Kuťku Baník pookrial. Nepochybne k tomu dopomohlo aj angažovanie slovenskej spojky Petry Beňuškovej, ktorá do Mostu prestúpila práve z bratislavského ŠKP. Z nášho hlavného mesta pochádza aj tréner Kuťka, preto bude zaujímavé očakávať, ako títo dvaja slovenskí nositelia úspechov českého nováčika zvládnu svoju rolu. O to viac, že úradujúci slovenský majster zo siedmich novoročných súbojov až päť prehral a zvíťazil iba v pätnástom kole na palubovke Partizánskeho. Zverenky trénera Petra Olšavského by už mali zastaviť strácanie bodov, tobôž ak záver základnej časti už pomaly klope na dvere a ŠKP ešte nemá istú ani štvrtú postupovú priečku.

Slovenským šlágrom bude súboj nováčika z Bánoviec nad Bebravou so štvrtým tímom aktuálnej tabuľky Duslom Šaľa. Okrem toho, že týmto súperom „hrozí“, že sa stretnú v semifinále národného play-off, v sebe skrýva tento duel aj viacero pikantérií. Tou hlavnou je štart najlepšej kanonierky súťaže Alžbety Tóthovej v drese domácich proti klubu, dres ktorého obliekala ešte v minulej sezóne. Tóthová pred týždňom oslávila „kristové“ 33. narodeniny, no práve jej góly môžu byť rozhodujúcim jazýčkom na váhach. V prvom vzájomnom súboji vyhrala doma Šaľa 37:36 a Tóthová bola vtedy v bánovskom drese autorkou šestnástich gólov... V domácom tíme trénera Ivana Pompoša figuruje aj ďalšia Šalianka, brankárka Martina Ladicsová, dcéra šalianskej legendy Ľubice. Zápas, ktorý nemá favorita, môže byť rozhodne zaujímavý.

Najvyťaženejším slovenským celkom bude v najbližších dňoch Iuventa Michalovce. Zemplínčanky sa v záverečných siedmich kolách základnej časti predstavia až šesťkrát doma, z toho dvakrát v najbližších troch dňoch. Už v piatok hostia doma Trenčín a v nedeľu v predohrávke 21. kola Písek. Zverenky trénera Dušana Daniša naposledy dvakrát za sebou prehrali a ak chcú zotrvať na druhej priečke tabuľky, respektíve ísť do národného play-off z prvého miesta, mali by v oboch stretnutiach zabodovať naplno. Favoritom jednoznačne sú, aj keď proti týmto plánom je otázny zdravotný stav v družstve.

Druhýkrát v priebehu štyroch dní sa doma predstavia hráčky Partizánskeho. Tie v stredajšej predohrávke 18. kola podľahli Zlínu 13:27, pod čo sa nepochybne podpísalo skoré zranenie reprezentačnej spojky Martiny Košíkovej. V sobotu hostia hráčky Danlogu rozbehnutý Písek, ktorý má však aj kvôli pohárovým povinnostiam v Challenge cupe poriadne nahustený program, a tak i to môže zahrať do karát Partizánskemu.   

Najbližší program WHIL
20. kolo, piatok 25. februára: Michalovce - Trenčín (17.30). Sobota 26. februára: Partizánske - Písek (15.30), Poruba - Slavia Praha (17.00), Olomouc - Zlín (17.30), J. Hradec - Veselí nad Moravou (18.00), Bánovce nad Bebravou - Šaľa (18.00). Predohrávka 21. kola, nedeľa 27. februára: Michalovce - Písek (15.00).



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL