Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Kolpak posilou HC winLand Michalovce


25.02.2011


Skúsený hádzanársky brankár Maroš Kolpak si zachytá v druhej najvyššej slovenskej súťaži za HC winLand Michalovce.


Účastník druhej najvyššej slovenskej súťaže hádzanárov HC winLand Michalovce získal významnú posilu do bránky. Podľa informácie v denníku Šport pribudol do kádra trénera Pavla Jana jeho bývalý reprezentačný spoluhráč Maroš Kolpak. O mesiac 40-ročný prešovský rodák odchytal podstatnú časť svojej kariéry v Nemecku, kde pôsobil aj v I. bundeslige (SG Kronau/Ostringen, Rhein-Neckar Löwen). "Už som sa chcel vrátiť domov. Ponuka winLandu ma zaujala. Mužská hádzaná mala v Michalovciach vždy tradíciu a teraz sa tu začína pracovať na zaujímavom projekte," uviedol Kolpak pre Noviny Zemplína.



Príchod skúseného gólmana, ktorý sa v rokoch 1996 a 1997 stal najlepším hádzanárom SR, privítal aj kouč Jano: "S Marošom sa poznám už veľmi dlho. Verím, že bude pre družstvo prínosom a svojimi skúsenosťami mu pomôže. V klube sa bude venovať všetkým brankárom." Pavol Jano v rozhovore pre denník Korzár poodkryl aj pozadie Kolpakovho senzačného transferu. „Dozvedeli sme sa, že by existovala šanca na jeho návrat a keďže som s ním aj počas jeho pôsobenia v Nemecku bol často v kontakte, došlo k debatám a po nich sme uzavreli jeho príchod k nám,“ prezradil Pavol Jano, ktorý s Kolpakom v roku 1997 získal v drese VSŽ Košice pod vedením Ukrajinca Jurija Garkavenka slovenský majstrovský titul. „Maroša veľmi dobre poznám, je to osobnosť a hlavne ešte stále skvelý brankár. Nepochybujem o tom, že by bol v súčasnosti hviezdou aj v extralige, ale to, že sme ho získali práve my do prvej ligy, svedčí o tom, že michalovské vedenie má naozaj smelé ambície. Ja to ako tréner vítam, pretože moja filozofia sa odvíja od obrany a za tou zase musí kvalitne chytať brankár. Maroš takým je a ja som nesmierne rád, že nám pomôže,“ doplnil Pavol Jano, podľa ktorého Kolpak s mužstvom trénuje od stredy.

Predseda správnej rady HC winLand Stanislav Hudák informoval, že s hrajúcim trénerom brankárov uzavreli kontrakt na 2,5 roka. Michalovčania sa netaja ambíciami na extraligovú účasť. V tabuľke I. ligy mužov momentálne figurujú na 6. mieste.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL