Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

SVK - SWE: Tarhaia nahradil Rábek + AKREDITÁCIA!


03.03.2011


SZH oznámil vo štvrtok zmenu v nominácii a informácie o akreditácii (information in English on Media Accreditation, click the button to see more)


BRATISLAVA 24. februára (SITA) - Dva dni po zverejnení nominácie hádzanárov Slovenska na marcový dvojzápas proti Švédsku v kvalifikácii o postup ME 2012 v Srbsku prišlo k zmene vynútenej zdravotnými problémami. "Pre problémy s ramenom nebude k dispozícii Ladislav Tarhai ml. zo švajčiarskeho tímu Pfadi Winterthur, ktorého v 16-člennom kádri nahradí Oliver Rábek z HC Štart Nové Zámky," informoval agentúru SITA generálny sekretár SZH Martin Simonides.

Tarhai oslavujúci vo štvrtok 26. narodeniny bol členom výberu účinkujúceho na MS 2011 vo Švédsku, kde zverenci trénera Zoltána Heistera obsadili 17. miesto. Na poste ľavej spojky ho nahradí o tri roky mladší Rábek, ktorý je v súčasnosti najlepším strelcom slovenskej extraligy mužov a v reprezentácii sa v minulosti už párkrát objavil. V nominácii SR na blížiace sa dôležité kvalifikačné stretnutia figuruje aktuálne 12 legionárov a 4 hráči z najvyššej domácej súťaže. Zraz mužského národného tímu je naplánovaný na pondelok 7. marca v Bratislave. 

Slováci sa so Švédmi stretnú najskôr v stredu 9. marca od 17.30 h v bratislavskej HANT aréne (športová hala na Pasienkoch) a potom v nedeľu 13. 3. od 18.10 h v odvete v štokholmskej Globe Arena Hovet. V tabuľke 4. skupiny kvalifikácie ME, ktorej účastníkmi sú aj Čierna Hora a Izrael, patria Slovensku a Švédsku s plným počtom štyroch bodov prvé dve priečky. Na kontinentálny šampionát do Srbska postúpia prvé dva tímy.

Európska hádzanárska federácia (EHF) zverejnila mená rozhodcov, ktorí povedú kvalifikačný zápas medzi Slovenskom a Švédskom. Na prvý zápas na Slovensku EHF nominovala ruskú dvojicu arbitrov Nikolaj Volodkov - Jevgenij Zotin, delegátom bude Marjan Načevski z Macedónska. Nedeľňajšiu odvetu (13. 3.) vo Švédsku budú rozhodovať Španieli Gregorio Muro San José a Alfonso Rodríguez Murcia a vo funkcii delegáta EHF bude pôsobiť Antonius Meijers z Holandska.

 Slovenský zväz hádzanej (SZH) oznamuje médiám, že záujemcovia o akreditáciu na zápas Slovensko - Švédsko v rámci 4. skupiny kvalifikácie mužov o postup na ME 2012 v Srbsku, ktorý sa bude hrať v stredu 9. marca od 17.30 h v bratislavskej HANT aréne (športová hala na Pasienkoch), sa môžu akreditovať e-mailom na adrese simonides@slovakhandball.sk. 

Slovak Handball Federation (SHF) informs about media accreditation for ECh 2012 Qualifier, Group 4 Game Slovakia - Sweden, scheduled for Wednesday 9th March at 17.30 CET in HANT Arena, Bratislava (Pasienky Sports Hall). Applications awaited on simonides@slovakhandball.sk

Aktualizovaná nominácia hádzanárov Slovenska na dvojzápas kvalifikácie ME 2012 proti Švédsku(9. 3. v Bratislave a 13. 3. 2011 v Štokholme): 

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.) 

pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.) 

krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 

spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Vladimír Guzy (1. MHK Košice), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov)

Lístky je možné rezervovať cez ticketportal.
Cena vstupenky je 9 eur, deti do 12 rokov majú vstup zdarma.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL