Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

LM: Antl do TOP 10, Prešov ostal bez víťazstva


07.03.2011


Slovenský reprezentant Radoslav Antl nastrieľal v desiatich súbojoch Ligy majstrov 2010/2011 dovedna 58 gólov


VIEDEŇ 7. marca (SITA) - Zápasy záverečného 10. kola už nič nezmenili na prvých troch priečkach poradia najlepších kanonierov skupinovej fázy Ligy majstrov mužov v hádzanej 2010/2011. Najlepším strelcom sa stal Marko Vujin z MKB Veszprém KC, ktorý trafil do siete Montpellieru v nedeľňajšom šlágri len raz. Srb v službách maďarského šampióna zaťažil kontá súperových brankárov dovedna 84 gólmi.

   Najvyššie zo Slovákov už nefiguruje František Šulc z maďarského Picku Szeged, ktorý síce dosiahol proti dánskemu AaB Handball 4 góly, ale v hodnotení kanonierov klesol na 12. priečku s 55 gólmi (4+6+7+7+0+3+16+4+4+4). Šulca predstihol jeho reprezentančný kolega Radoslav Antl z Tatrana Prešov. Krídelník Šarišanov zaťazil v domácom prostredí konto švédskeho IK Sävehof 12 presnými zásahmi, čím si vytvoril tohtosezónne maximum v LM. S celkovo 58 gólmi (7+0+6+4+3+8+4+7+7+12) v desiatich zápasoch sa vyšvihol zo 17. na 9. miesto. Antlov český klubový spoluhráč Jan Sobol (39 g.) skóroval v nedeľu jedenkrát a klesol v poradí na 46. stupienok.

Poradie najlepších strelcov LM mužov 2010/2011 po záverečnom 10. kole skupinovej fázy:

1. Marko Vujin (Srb./MKB Veszprém KC) 84 gólov, 2. Uwe Gensheimer (Nem./Rhein-Neckar Löwen) 72, 3. Mait Patrail (Est./Kadetten Schaffhausen) 69, 4. Pavel Atman (Rus./HC Dinamo Minsk), Lars Christiansen (Dán./KIF Kolding), Filip Jícha (ČR/THW Kiel), Jonas Erik Larholm (Švéd./AaB Handball) po 63, 8. Anders Eggert Jensen (Dán./SG Flensburg-Handewitt) 61, 9. Radoslav Antl (SR/Tatran Prešov) 58, 10. Rastko Stojkovič (Srb./KS Vive Targi Kielce) 57,...12. František Šulc (SR/Pick Szeged) 55, 46. Jan Sobol (ČR/Tatran Prešov) 39.

Hádzanári Tatrana Prešov zakončili svoje účinkovanie v skupinovej fáze Ligy majstrov bez víťazstva. V konkurencii francúzskeho Montpellieru, maďarského Veszprému, nemeckého Hamburgu, dánskeho Koldingu a švédskeho Sävehofu obsadili v tabuľke B-skupiny 6. miesto so ziskom 2 bodov za dve remízy a do osemfinále nepostúpili.

Tatran Prešov - IK Sävehof 31:31 (15:15)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Popčák - Mazúr 2, Marušák, T. Mažár 3, Michal Urban 2, D. Krok 1, Krištopans 2, Radčenko 4, Tumidalský 1, Mikéci 2, Sobol 1, Menkovič 1, Pekár, Antl 12/4, Dudáš 
Najviac gólov za Sävehof: R. Johansson 9, J. Jakobsson 7, Apelgren 5

Pok. hody: 4/4 - 2/2, vylúčení: 2 - 2, rozhodovali: Kavešnikov a Plotnikov (obaja Rus.), 3050 divákov 

Prvý polčas sa niesol vo vyrvonanom duchu. Domáci nepustili v prvej štvrťhodine do vedenia, najviac však vyhrávali iba o dva góly (4:2 v 6. min). Sävehof prvý naklonil skóre na svoju stranu na konci 15. min (7:6) a vzápätí si tiež vypracoval maximálne dvojgólový náskok (8:6, 9:7 a 10:8). Prešovčania však rýchlo vyrovnali a hoci v 27. min viedli 15:13, na prestávku odchádzali za nerozhodného stavu 15:15.

   Aj po zmene strán videli diváci v prešovskej Mestskej hale vyrovnanú partiu. Hráči Tatrana išli v druhom dejstve ako prví do dvojgólového vedenia, keď výborne zvládli svoje oslabenie a najmä zásluhou agilného krídelníka Antla sa odpútali do severanov (24:22). Počas ďalšej presilovky Sävehofu však o svoj náskok prišli a v 53. min bolo znovu vyrovnané 26:26. V závere dramatického duelu napálil Radčenko za stavu 31:31 len do konštrukcie bránky IK, Švédi v posledných sekundách mali loptu v rukách, ale skórovať už nedokázali. Prešovčania dali svojmu trénerovi Trtíkovi k nedeľňajším 50. narodeninám len remízový darček (31:31).

Povedali po zápase: 

   Rastislav Trtík (tréner Tatrana Prešov): "Gratulujem súperovi k dobrému zápasu. Mojim hráčom ďakujem za výkon a divákom za atmosféru. Už pred stretnutím som avizoval, že máme dosť hráčov po chorobách, čo sa odzrkadlilo aj na našom výkone. Brankárovi Krupovi, aj keď mal iba osem úspešných zákrokov, nemôžem nič vyčítať. Niekto iný by s takým zranením ani nenastúpil. V Lige majstrov doplácame na to, že nemáme dvoch vyrovnaných gólmanov. Neprehrať v takejto prestížnej súťaži je tiež úspech."

   Mikael Franzén (tréner IK Sävehof): "Získali sme dôležitý bod pre nás i Švédsko do hodnotenia krajín. Prešov má dobrý tím a dnes to bolo proti Tatranu náročné. My sme sa pripravovali na prešovskú obranu, čo sa nám oplatilo. Diváci videli dobrý zápas, my odchádzame domov spokojní."

   Radoslav Antl (krídelník Tatrana Prešov, s 12 gólmi najlepší strelec duelu): "Sme sklamaní, pretože sme dnes chceli vyhrať. Myslím si, že sme bojovali až do konca a dali do toho všetko. Žiaľ, chýbali nám góly z diaľky."

   Prrešovčania dosiahli napriek tomu počas účinkovania v LM niekoľko zaujímavých výsledkov. Hádzanársku Európu šokovali remízou s lídrom bundesligy Hamburgom a viackrát mali na dosah aj ďalšie prekvapenia, či už doma s Koldingom, Montpellierom, vonku proti Sävehofu či v Koldingu. 

   "Nikto nečakal, že postúpime do najprestížnejšej súťaže. Cestu medzi elitu nám otvorilo víťazstvo na kvalifikačnom turnaji v Rakúsku v úvodnom zápase s domácim Bregenzom. Kvalifikovaním sa do Ligy majstrov sme priniesli prešovským divákom kvalitné zápasy a našu konfrontáciu so súpermi zvučného mena. Na velikánov ako Montpellier či Veszprém nemáme a za tímami týchto kvalít zaostávame vo viacerých herných ukazovateľoch. Je to aj dôsledok slabej domácej súťaže," dodal Trtík.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL