Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Holeša pozýva fanúšikov na ojedinelý zážitok


08.03.2011


Podľa prezidenta SZH Jaroslava Holešu by si slovenskí fanúšikovia nemali nechať ujsť stredajší zápas kvalifikácie ME, v ktorom Slováci nastúpia v Bratislave proti štvornásobným majstrom sveta Švédom


BRATISLAVA 8. marca (SITA) - Bratislavská HANT aréna bude v stredu od 17.30 h dejiskom hádzanárskeho sviatku. Na súboj s reprezentantmi Slovenska v nej nastúpia Švédi, ktorí sú štvornásobnými svetovými šampiónmi. Atraktívny súper, ktorý najmä v 90. rokoch minulého dominoval v mužskej hádzanej, bude lákadlom pre slovenských športových priaznivcov. Hoci v Bratislave sa bude v približne rovnakom čase hrať rozhodujúci siedmy zápas štvrťfinálovej série play-off hokejovej extraligy medzi Slovanom a Trenčínom, očakáva sa, že zverencov trénera Zoltána Heistera príde proti severanom povzbudiť početná divácka kulisa.

   "Chcel by som pozvať všetkých fanúšikov hádzanej na ojedinelý zážitok, pretože jedno z najúspešnejších družstiev hádzanárskej histórie Švédsko doteraz nikdy nehralo na našom území, čiže je to jedinečný zápas v tomto smere. Druhé špecifikum spočíva v tom, že sa stretávame jeden a pol mesiaca po majstrovstvách sveta, kde sme odohrali proti sebe zápas, pre nás dosť nešťastný, čiže odveta je pre nás dôležitá aj z tohto pohľadu. Tretí taký zaujímavý aspekt je ten, že víťazstvo v tomto zápase by nám už vlastne zaručilo postup na majstrovstvá Európy," uviedol pre agentúru SITA prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša, ktorý verí, že sa HANT arénu podarí zaplniť: "Tieto tri spomenuté faktory by mali byť dostatočnou pozvánkou pre fanúšikov, aby sa prišli pozrieť v stredu na duel. Keďže ide o veľký zápas, ktorý si vyžiadal aj väčšiu halu. Dúfam, že tá bude plná a ľudia vytvoria dostatočne dôstojnú atmosféru. Bude to pre nás sviatok hádzanej a veríme, že sa vydarí po každej stránke a bude to fajn."

Uzávierka akreditácií na zápas Slovensko - Švédsko, ktorý sa bude hrať v stredu 9. marca od 17.30 h v bratislavskej HANT aréne (športová hala na Pasienkoch), je v utorok 8. marca. Záujemcovia môžu ešte v tento deň požiadať o akreditáciu e-mailom na adrese simonides@slovakhandball.sk.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL